Goedkope wintersport Oostenrijk!

Skien in Oostenrijk aan de (berg)top

Oostenrijk is en blijft de populairste winterbestemming voor de Nederlanders. Ruim 53% van de Nederlandse wintersporters trekt naar Oostenrijk. Maar waarom verkiezen juist meer dan de helft van onze sportieve landgenoten Oostenrijk boven landen zoals Zwisterland, Frankrijk, Italie?

Gem�tlichkeit

Oostenrijk heeft misschien minder hoge bergen dan in Zwitserland, maar de gastvrijheid is er op en top! Veel Nederlanders trekken er naar toe om te genieten van de gemoedelijke sfeer en de gezellige momenten zowel in de sneeuw als achter het warme hout. De apres-ski's zijn nergens zo levendig als in Oostenrijk. Vaak kom je er ook andere groepjes Nederlanders tegen, aangezien het zo'n populaire trekpleister onder onze landgenoten is. Dit zorgt voor aangename ontmoetingen en meteen een warm thuis gevoel. Niet alleen de bergen liggen wat lager in Oostenrijk maar ook de prijzen voor levensmiddelen zijn hier veel lager dan in landen zoals Zwitserland, wat toch belangrijk is als je in een chalet of appartement verblijft en in voeding moet voorzien voor de hele trip. Ga je voor de gezellige feestjes en de aangename sfeer skien, dan zit je goed in Oostenrijk, maar elke categorie van mensen komt hier aan zijn trekken! Kom je met familie, vrienden of een groepje jongeren, Oostenrijk heeft bestemmingen voor iedereen.

De skipisten

De sfeer op en af de skipisten is gezellig, maar ook als je even de ski's uittrekt kan je van alles ontdekken in Oostenrijk. Vaak zit je in de buurt van steden zoals Innsbruck, Salzburg, Wenen, etc.. En zeker als je met een auto bent die voorzien is van de juiste winterbanden is het een kleine moeite om daar even langs te gaan. Doe dit ter ontspanning of afwisseling van het ski�n of bij het op of afrijden naar Oostenrijk zodat je geen enkele dag van je skipas mist!

Direct naar de goedkoopste wintersport aanbieders: