Goedkope wintersport Oostenrijk!

Ben jij ook een buitenmens? Dan is Oostenrijk wellicht het perfecte land voor jou. Dit land is voor zowel zomer- als winteractiviteiten geschikt. Misschien gaat je interesse voor Oostenrijk wel verder dan alleen als vakantieadres. Misschien denk je er aan om er een eigen huis te kopen. Wat zijn je twijfels?

Natuurlijk koop je niet zomaar een tweede huis in een ander land. Dat is een keuze waar je wel even goed over nadenkt. Daarnaast zijn zeker in Oostenrijk de huizenprijzen ook nog eens flink gestegen de laatst jaren. Toch blijft het kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk een goede investering. Het land is uniek en daardoor blijft het toerisme stabiel. Ook zullen de huizenprijzen blijven stijgen de komende tijd. Maar voor je begint met het zoeken naar je perfecte vakantiewoning in Oostenrijk, is het belangrijk om eerst goed duidelijk te hebben wat je wensen zijn.

Waar kun je het best een woning kopen in Oostenrijk?
Per regio is het verschillend hoe hoog de huizenprijzen zijn. Maar de meest bepalende factor van de prijs is de ligging van de woning. Huizen die direct aan de skipiste liggen zullen bijvoorbeeld duurder zijn dan zo'n zelfde huis in het dal. Tirol is een populaire bestemming en dit correspondeert ook met de huizenprijzen daar. Goedkopere woning kun je beter in de regio Steiermark of Vorarlberg vinden.

Het kiezen van de perfecte regio.
Het kiezen van de regio waar je een woning wilt kopen is vooral afhankelijk van je eigen wensen. Het moet wel bij je passen. Daarom is het aan te raden om er eerst meerdere keren op vakantie te gaan voordat je tot een koop overgaat. Je moet voor deze fase van het koopproces goed de tijd nemen. Zorg ervoor dat je inzicht krijgt in de woningprijzen van het land en bekijk goed welk aanbod er allemaal is. Doe dit rustig en goed, zodat je een goede keuze kan maken!

Kun je als Nederlander ook gebruik maken van een makelaar?
Natuurlijk kun je als Nederlander ook gebruik maken van een Oostenrijkse makelaar voor de hulp in het zoeken naar woning. Allereerst kun je daar bekijken welk aanbod ze beschikbaar hebben. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de Oostenrijkse wetgeving anders is dan de Nederlandse. Ook is het goed weten wat er belastingtechnisch voor je verandert als je een tweede woning wil kopen in Oostenrijk. Het is dus misschien handig om te kiezen voor een Nederlandse makelaar in Oostenrijk. Deze hebben kennis van zowel de Oostenrijkse als de Nederlandse wetgeving.

huis oostenrijk