Goedkope wintersport Oostenrijk!

Waarom je moet kiezen voor een huurauto op wintersport

Als de winter is aangebroken, trekken veel mensen het liefst gelijk de bergen in. Het is weer tijd voor wintersport! Er gaat veel voorpret en een lange reis aan vooraf om in de hoge bergen vol met sneeuw te komen. Of je nu met het vliegtuig, de trein of met de auto naar je wintersportbestemming reist, een huurauto is in alle gevallen een goede en veilige optie. Maar waarom is een huurauto voor wintersport zo handig? Hieronder lees je er meer over!

Op wintersport met een huurauto is comfortabel

Tegenwoordig zijn veel mensen in het bezit van een elektrische auto. Handig voor in Nederland, maar zodra je in het buitenland komt en lange afstanden moet reizen, is het niet de meest prettige optie. Ook wanneer je thuis een kleine auto hebt staan, zul je al snel merken dat je ruimte tekort komt om al je spullen voor de wintersport mee te nemen. Ski’s en snowboards zijn niet de meest praktische dingen om mee te nemen in een auto, net als alle winterkleding, de helm en de vele andere toebehoren voor op de piste en in het verblijf.

Het huren van een auto kan daarom een fijne uitkomst zijn! Je kunt je eigen formaat kiezen en je betaalt per week een vast bedrag voor het aantal kilometers dat je mag reizen. Het maakt dus niet uit of je met zijn tweeлn, het gezin of met een grotere groep op skivakantie gaat, voor elk aantal is er een geschikte auto beschikbaar.

Je hoeft geen winterbanden aan te schaffen

Wil je met je eigen auto op wintersport? Dan zul je eerst je zomer- of all season banden moeten inwisselen voor winterbanden. In veel landen is het namelijk verplicht om met winterbanden te rijden, meestal in de periode tussen half november en 1 april. Het kan ook zijn dat er in bepaalde gebieden in landen een verplichting is van winterbanden. Ook verschillen de diktes van de bandenprofielen per land. Volg je de regels van een land niet op, dan krijg je te maken met hoge oplopende boetes. Als je kiest voor een huurauto, hoef je geen risico’s te lopen. De huurauto’s zijn altijd voorzien van winterbanden en voldoen ook aan de andere voorwaarden van het vakantieland.

Huurauto is goed betaalbaar

Winterbanden aanschaffen voor ййn of twee weken, de trein nemen of het vliegtuig; het is allemaal duur. Ook wanneer je met een grote groep op wintersport gaat en meerdere auto’s nodig hebt, ben je veel geld kwijt aan de benzinekosten. Een ruime gezinsauto of personenbus huren is daarom een uitgelezen kans om kosten te besparen. De voordelige tarieven van huren maken het daarnaast aantrekkelijk om met een huurauto op wintersport te gaan.

Goed verzekerd met een huurauto

In Nederland zijn we niet gewend aan barre, winterse omstandigheden, laat staan aan in de bergen rijden vol met sneeuw en ijs. Het is daarom altijd belangrijk een goede verzekering af te sluiten voor je huurauto. Met een goede verzekering heb je de zekerheid dat eventuele schade gedekt is. Een verhuurbedrijf zoals Autopallas biedt altijd goede service, waardoor jouw reis met een huurauto veilig en vlekkeloos verloopt.met de auto op wintersport