Goedkope wintersport Oostenrijk!

Wintersport voor de beginners

In Nederland is de wintersportvakantie razend populair en in de voorjaarsvakantie trekt iedereen er dan ook weer massaal op uit om de sneeuw op te zoeken in dan wel Oostenrijk, Frankrijk, Zuid-Duitsland of Oost-Europa. De routiniers voor deze vakanties weten de mooie plekjes wel te vinden. Ze zullen verder ook geen moeilijkheden hebben met het uitzoeken van de spullen die ze nodig hebben of hebben deze al in hun bezit. Voor hen is de voorbereiding geen werk meer. Maar voor de mensen die voor het eerst in aanraking komen met deze vorm van vakantie vieren, is er nog wel het een en ander in acht te nemen.

Skivoorbereiding

Een van de belangrijkste zaken ter voorbereiding op de wintersportvakantie is een dekkende reisverzekering. Een ongeluk op de piste zit in een klein hoekje en kan erg hoog in de kosten lopen. Dan moet de keuze van bestemming nog gemaakt worden. Het aanbod voor vakanties is erg groot, dus goed zoeken is vereist. Een aantal criteria voor beginnende skiërs zijn: makkelijke pisten, de aanwezigheid van skischolen, goede voorzieningen en bereikbaarheid. Qua spullen die er mee moeten valt er uiteraard te denken aan warme kleren. Verder is een goede skibroek van belang, een warme muts, goede handschoenen en een skibril (een zonnebril kan ook, maar kies voor een skibril in geval van sneeuwval). Als de winterreis geboekt is, de tassen ingepakt en het vervoer ook geregeld, dan kan de vakantie beginnen.

Tijdens de vakantie

Bij aankomst op de eerste dag verdient het aanbeveling om enkele zaken meteen te regelen. Na het inchecken bij het hotel of appartement of andere vorm van accommodatie, is het handig om gelijk op zoek te gaan naar een skischool. Dit is gelijk een goede bron van informatie en vaak staan deze in verbinding met de verhuurder van skispullen, waarbij er soms ook kortingen aan te pas komen. Sommige hotels bieden ook kortingen aan bij bepaalde verhuurders. Na het aanmelden bij de skischool en het huren van de spullen is het alleen nog zaak om een pas te kopen voor het skigebied en dan zou er niks meer in de weg moeten staan voor een paar dagen plezier in de sneeuw.

Direct naar de goedkoopste wintersport aanbieders: